Droomwoordenboek

V

Volleybal t/m Vuurwerk

Volleybal
Als je volleybal speelt in je dromen, verwijst dit naar je besluiteloosheid en je onvermogen om afspraken te maken. Een ander uitleg zou daarentegen kunnen zijn dat deze droom het belang van samenwerking en teamwork benadrukt. Je zou moeten leren vertrouwen op anderen in plaats alles zelf te willen doen.
Voodoo
Dromen waarin je voodoo bedrijft, suggereren dat je onbewust probeert om negatieve energie af te weren. Als je droomt over een voodoo-pop, vertegenwoordigt dit een primitief en duister aspect van jezelf.
Voorhoofd
Als je een mooi en glad voorhoofd ziet in je droom, verwijst dit naar je goede oordeel en eerlijkheid. Het zegt ook iets over je intellectuele vaardigheden. Een gerimpeld voorhoofd symboliseert zorgen of een last die je meetorst.
Vormen
Als je verschillende vormen gewaar wordt in je droom, suggereert dit dat bepaalde dingen in je leven letterlijk vorm beginnen te krijgen. Je bent in staat tot een duidelijker inzicht in de materie.
Vos
Een vos staat symbool voor inzicht, slimheid, sluwheid en vindingrijkheid. Misschien probeert deze droom je te vertellen om dergelijke eigenschappen wat vaker in je wakkere leven te etaleren.
Voyeurisme
Als je droom dat je een voyeur bent, suggereert dit dat je bang bent voor je eigen verlangens en fantasieën. Je bent bang om in de buurt te komen van een echte relatie of situatie.
Vrachtwagen
Als je droomt over een vrachtwagen, wijst dit erop dat je overwerkt bent. Je neemt teveel taken op je en deze verantwoordelijkheden trekken een zware wissel op je mentale gezondheid.
Vrede
Een droom over rust en vrede duidt op een einde of een duidelijk standpunt over een emotionele kwestie of innerlijk conflict. Het kan duiden op het einde van een cyclus en een moment van rust voor de aanvang van een nieuwe onderneming. Het kan er tevens op wijzen dat je een nieuw niveau van kalmte en stabiliteit hebt bereikt. De alternatieve uitleg is dat de gekmakende stilte kan refereren naar de stilte voor de storm.
Vreemdgaan
Als je droomt dat je vreemdgaat (of een affaire hebt) is dit een expressie van je sexuele behoeftes of misleiding van je onderbewuste. Het geeft aan dat je verwikkeld zult raken in een situatie die niet in je belang is, mischien zelfs illegaal.
Vriend
Een droom over je vriend vertegenwoordigt de gevoelens die je voor hem hebt in het echte leven.
Vrienden
Wanneer je vrienden in je droom voorkomen, wijst dit op aspecten van je persoonlijkheid die je hebt afgestoten. Je bent nu echter klaar om dit afgewezen gedeelte te integreren.
Vrijwilliger
Als je droomt dat je je ergens vrijwillig voor aanmeldt, of als je een vrijwilliger bent, vertegenwoordigt dit de waarde van het helpen van anderen in nood. Het impliceert tevens liefdadigheid en je bereidheid om je hulp aan te bieden.
Vrouw
Een vrouw in je droom vertegenwoordigt het verzorgende, het passieve en de liefde. het is een verwijzing naar de vrouwelijke kant van je persoonlijkheid, of het is een verwijzing naar je moeder.
Vuilnis
Als je droomt dat je het vuilnis buiten zet, suggereert dit dat je af wilt van slechte gewoontes en negatieve karaktertrekjes. Deze droom zou er ook op kunnen duiden dat je geen verantwoordelijkheid neemt voor iets. 
Vuilnisbak
Een droom over een vuilnisbak symboliseert ongewenste ideeën, gedachten of herinneringen. Het is tijd deze  bagage kwijt te raken. Het vuilnis zou ook kunnen betekenen dat je een bepaalde emotie of idee afwijst.
Vuilniswagen
Als je droomt over een vuilniswagen, duidt dit er op dat je oude gewoonten moet zien kwijt te raken. Je draagt teveel negativiteit met je mee.
Vulkaan
Dromen over een vulkaan betekent dat je betrokken zult raken bij verhitte discussies waarbij je goede reputatie in het geding komt.
Vuur
Afhankelijk van de context van je droom, staat voor in je droom symbool voor vernietiging, passie, verlangen, verlichting, transformatie of woede.
Vuurtoren
Als je droomt over een vuurtoren, duidt dit erop dat je begeleiding zoekt tijdens een moeilijke en tumultueuze periode.
Vuurwerk
Als je droomt over vuurwerk, staat dit symbool voor enthousiasme, creativiteit en talent.